Waugh Thistleton Architects

Menu
106 Lewes Road 1
106 Lewes Road 2
106 Lewes Road 3
106 Lewes Road 4

Status

Construction
2017

Client

McLaren

This high quality student housing project marks a transitional gateway site between Brighton and Lewes. Constructed from lightweight prefabricated timber wall sections and CLT slabs and core, it will take under 12 months to complete.

Zoom image

Site location

APPROACH

The contemporary architecture is carefully designed to reflect its seaside town context, moderating between the historic Regency style architecture of Brighton’s centre to the south and the modernist university campus to the north.

DESIGN

Sculpted windows in alternate patterns draw light into the student suites, situated around the perimeter of the building, and animate the façade. The accommodation also features an outdoor terrace and double-height internal communal spaces.

RESULT

The project elevates the civic presence of Brighton’s student housing, and turns the once derelict site into a defining visual entry point for the dynamic university town.